Sastojci:
- 500gr tankih kora
- 400gr spanaća ( koristila sam smrznuti u kocki)
- 300gr sitnog sira
- 1 pavlaka
- 3 jaja
- 2 kašičice soli
- 1dl paradajz soka
- 1dl kečapa
- 200gr šunkarice
- ulje i voda, pomešani, 1dl
Priprema:
Odlediti spanać pa ocediti vodu, dodati 2 jaja i pola pavlake, 1 kašičicu soli i izmešati.
Pomešati kečap paradajz i izrendanu šunkaricu.
Pomešati sir, jaje, kašičicu soli i pola pavlake i malo dodati ne vode i ulja, nekoliko kašika pa izmešati.
Podeliti kore na 8 delova.
Namazati tepsiju sa uljem i vodom pa staviti prvi deo kora, pa drugi sloj kora pa smesu sa spanaćem, treći sloj pa sir, četvrti sloj pa šunku, peti sloj pa sir, šesti sloj pa spanać, sedmi sloj pa šunku i odgore poklopiti sa osmim slojem i preliti sa ostatkom ulja i vode, izbušiti nožem i staviti da se peče na 220 stepeni 20- 25 minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar