nedjelja, 6. ožujka 2016.

Rižoto sa tunjevinom

Lagni ručak ili večera ili salat kao obrok. Kada ne želite da provedete mnogo remena u kuhinji ili da spremite nešto bez mesa rižoto sa tunjevim je pravi izbor. Ovj rižoto je takodje i postan pa se lako može spremati posnim danima.



Sastojci:
  • 100 g pirinča dugog zrna,
  • dve babure paprike,
  • 1 mala konzerva kukuruza, ili obarite šećerac
  • 1 konzerva tunjevine, najbolje u komadima
  • maslinovo ulje,
  • so, biber, peršun
Priprema:
Operite pirinač, stavite ga da provri u slanoj vodi. Ocediti vodu i ostaviti da se ohladi. Operite i očistite paprike i iseći ih na sitno kvadratiće. Pomešajte kuvani pirinač sa paprikama , dodajte kukuruz i izgnječite tunjevinu pa i nju dodajte. Dodajte so i biber i seckani peršun. Na kraju malo samo poprskajte sa maslinovim uljem i izmešajte. U ovom rižotu možeze koristiti i piletinu.

Nema komentara:

Objavi komentar