nedjelja, 6. ožujka 2016.

Madjarski rolat

Predstavljamo vam jedno svečano predjelo kojim možete ukrasiti vašu trpzu bilo da se radi o Bžiću, Uskru ili nekoj dručoj svečanost. Ovaj madjarski rolat prelepo izgleda a veoma lako se pravi. Ako ste skeptični prema ovom rolatu probajte da ga napravite ali u pola, možda četvrtini mere.



Sastojci :
  • 500 g smrznutog mešanog povrća,
  • 100 g jabuka,
  • 350 g krompira, očišćenog,
  • sok od jednog limuna,
  • so, biber,
  • 6 kašika majoneza,
  • 3 kašike kisele pavlake,
  • 5 jaja,
  • 30 g želatina,
  • 1 crvena paprika za garniranje
  • peršuna za ukras,
  • kalup pravouganoi za hleb ili srneća ledja,
  • providna, prijanjajuća folija
Priprema:
Stavite povrće da se skuva pa kad je kuvano ocedite ga. Skuvajte jaja i stavite ih u hladnu vodu. Iseckajte krompir n akockice pa i njega skuvajte, procedite i ohladite.
U posudu pomešajte povrće i krompir i malo poprskajte sokom od limuna.
Pomešajte majonez i pavlaku i začinite sa solju i biberom.
Ovu smesu dodajte u povrće.
Rastvorite želatin u vodi ili supi koju ste dobili kuvanjem povrća ( 100ml ) i ostavite da odstoji 5 minuta.
Stavite posudu na vatru i mešajte da se želatin otopi, ne sme da vam provri. Brzo će se otopiti.
Sklonite sa vatre pa kad se malo prohladi dodajte mu 2 kašike smes povrća i majoneza i pvalake pa promešajte i onda tako, tu smesu prebacite u činiju gde je povrće.
Sjedinite mešajući.
U kalup stavite prijanjajuću, providnu foliju pa istresite pola smese od povrća, poslažite obarena jaja, pa istresite drugu polovinu smese preko, poravnajte i lepo rasporedite izmedju jaja, da sve bude popunjeno.
Stavite u frižider pa ostavite da se ohladi preko noći i stegne.
Sutradan, od crvene paprike isecite cvetiće pa dekorišite roladu dodavajući listiće peršuna.

Nema komentara:

Objavi komentar