ponedjeljak, 30. studenoga 2015.

Sultanova slatka sarma

Veoma brzo i jednostavno, a ukusno...



Sastojci :
  • 1 litar mleka
  • 2 kašike kakaoa
  • 1,5 fildžan nišeste/ gustina ili mala šoljica
  • 1 šoljica brašna
  • 1 čaša šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 50 grama margarina
Kokos:
  • 1 čaša mlijeka
  • 1 šlag krema za kolače
Priprema:
Zagrijati 1 litar mleka a zatim uz mešanje dodati, kakao, brašno, nišestu i šećer. Kada puding provri skloniti sa vatre i dodati vanilin šećer i margarin. Mešati dok se margarin ne istopi.
Tepsiju posuti sa kokosom (što više to bolje) da se ne vidi dno tepsije a zatim preliti pudingom. Ostaviti u frižider 30 minuta.
Šlag kremu izmutiti sa mlekom i kada izvadite kolač iz frižidera premazati šlag kremom. Ponovo vratiti u frižider na 1 sat.
Rezati na pravougaonike i nožem polako urolati.

Nema komentara:

Objavi komentar