nedjelja, 6. ožujka 2016.

Punjeni baget

Brzo hladno predjelo, ako vam dolaze iznenadni gosti ili nemate puno vremena da spremate neko predjelo za koje treba više vremena. Punjeni baget će zameniti svaki slani rolat. Odličan je čak i za večeru.



Sastojci:
  • 150gr sitno seckane šunke
  • 150gr sira, krem sir ili sitni
  • 50gr rendanog, tvrdog sira
  • 50 gr majoneza
  • 100gr sitno seckane crvene, kisele paprike
  • malo seckanog peršuna
  • malo soli i bibera
  • 1 baget
Priprema:
Iz bageta izvaditi sredinu, lakše će vam biti ako ga presečete na pola.
Sve sastojke za nadev pomešajte, da bude tvrdja masa, da bi se baget mogao seći a da ne bi curilo.
Dodavajte postepeno sir i majonez i mešajte.
Napunjene bagete ostavite u frižider da se ohlade pa onda isecite i poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar