nedjelja, 6. ožujka 2016.

Predjelo od sira i cherry paradajza

Jednostavno predjelo na vašoj trpezi, a veoma ukusno i dekorativno.



Sastojci:
  • 200 g sira Emmentalera
  • 16 cherri paradajz
  • 16 grnčica svežeg bosiljka
  • 16 čačkalica
Sos :
  • 20 g sveže lišće bosiljka
  • 40 g karanfilića
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Operite cherry paradajz i presecite svaki na pola. Sir isecite na kockice.
OPerite lišće bosiljka i posušite, pa sameljite.
Pomešajte kafanfilić, bosiljak, so, izgnječen beli luk i maslonovo ulje pa u tu smesu ubacite sir i izmešajte.
Možete i da pomešate sve sastojke pa onda sve zajedno da izblendirate.
Ostavite sir u toj smesi nekoliko sati u frižideru.
Po fotografiji vidite kako se “pakuje”.
Paradajz, list bosiljka, sir, list bosiljka pa paradajz nižući na čačkalicu.

Nema komentara:

Objavi komentar