nedjelja, 6. ožujka 2016.

Medeno srce

Veoma jednostavan kolač za pripremu a veoma ukusan.  Napravila sam dosta kolača koju su nosili naziv medeno srce, ali ni jedan nije bio ovako dobar i istog ukusa kao pravo medeno srce.



Sastojci:
  • 1 časa ulja
  • 1 časa mleka
  • 1 časa šećera
  • 2 čase brašna
  • 30 gr cimeta
  • 6+6+6 kašika pekmeza od kajsije
  • 5 kašika slatke pavlake
  • 1/2 praška za pecivo ( 5 gr )
  • 150 gr čokolade
  • 100 ml slatke pavlake
Priprema:
Pomešajte sve sastojke sem 5 kašika džema.
Zagrejte rernu na 180 stepeni pa izlijte pola smese u pleh.
Ja koristim veći pleh, otprilike 35 x 28 cm, da mi kolač bude tanji, kao medenjaci medeno srce što su.
Zapecite kolač 10 minuta, na 180 stepeni, da se uhvati korica pa namažite pekmez od kajsija i vratite u rernu 5 minuta.
Opet izvadite pa istresite ostatak smese i lepo razvucite i vratite da se peče sve zajedno još 20 minuta.
Posle 20 minuta proverite, zavisno kakva je kome rerna, može da potraje i više.
Izvadite kolač, opet premažite sa 6 kašika pekmeza i ostavite da se ohladi.
Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom na laganoj vatri uz mešanje, zatim ostavite pošto je retka da se malo prohladii počne stezati,  pa premažite kolač i  ostavite da odstoji i stegne se pa poslužite kolač medeno srce.

Nema komentara:

Objavi komentar