Za koru:
- 14 jaja
- 14 kašika šećera
- 14 kašika prezle
- 14 kašika oraha
Fil I:
- 1l mleka
- 8 kašika šećera
- 8 kašika brašna
- 250 gr margarina
Fil II:
- 1dl vode
- 200 gr šećera
- 4 štangle čokolade
- 200 gr oraha
- 250gr margarina
Još:
- oko 600 gr jafa keksa
Prirema:
Kora: Umutiti 7 belanaca, dodati šećer pa zumanca. Dodati 7 kašika prezle i 7 kašika oraha. Izmešati varjačom pa ispeći.
Ispeći još jednu koru i obe preseći po pola.
Fil I: U mleko zakuvati brašno i šećer pa ohladiti. Tome dodati jedan penasto izmiksiran margarin
Fil II: Vodu, šećer, čokoladu i orahe skuvati pa ohladiti. Dodati izmiksiran margarin.
Filovanje: Kora, fil I, jafa, fil I, kora, fil II, kora fil I, jafa, fil I, kora. Sa ostatkom fila premazati celu tortu.
Dekoracija po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar