petak, 11. ožujka 2016.

Jafa torta

Jedna od najpopularnijih torti. Prigodna za razne svečanosti, jafa keksu u torti teško je odoleti.



Za koru:
  • 14 jaja
  • 14 kašika šećera
  • 14 kašika prezle
  • 14 kašika oraha
Fil I:
  • 1l mleka
  • 8 kašika šećera
  • 8 kašika brašna
  • 250 gr margarina
Fil II:
  • 1dl vode
  • 200 gr šećera
  • 4 štangle čokolade
  • 200 gr oraha
  • 250gr margarina
Još:
  • oko 600 gr jafa keksa
Prirema:
Kora: Umutiti 7 belanaca, dodati šećer pa zumanca. Dodati 7 kašika prezle i 7 kašika oraha. Izmešati varjačom pa ispeći.
Ispeći još jednu koru i obe preseći po pola.
Fil I: U mleko zakuvati brašno i šećer pa ohladiti. Tome dodati jedan penasto izmiksiran margarin
Fil II: Vodu, šećer, čokoladu i orahe skuvati pa ohladiti. Dodati izmiksiran margarin.
Filovanje: Kora, fil I, jafa, fil I, kora, fil II, kora fil I, jafa, fil I, kora. Sa ostatkom fila premazati celu tortu.
Dekoracija po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar