petak, 11. ožujka 2016.

Veričine kocke

Brzi kolač poznat još i pod nazivom lažna krempita. Fotografiju i recept nam je poslala Verica Borić.



Sastojci:
  • 1 l mleka
  • 1 šolja griza ( šolja je od 150 ml )
  • 1 šolja šećera
  • 2 žumanca
  • 250 gr margarina
  • 20 gr vanilin šećera
  • 150 – 250 gr petit keksa ( zavisno od veličine tepsije )
Priprema:
Griz, šećer i žumanca razmutiti u malo mleka.
Ostatak mleka staviti da provri.
Zakuvati griz i mešati dok se ne zgusne, pa skloniti da se hladi.
Kad je smesa mlaka penasto izraditi margarin pa ga dodati mlakoj skuvanoj masi.
Sve dobro izmutiti.
U tepsiju poslagati keks umočen u mleko pa preko njega istresti ceo krem.
Ohladiti u frižideru i preko premazati šlagom i posuti rendanom čokoladom.

Nema komentara:

Objavi komentar