ponedjeljak, 30. studenoga 2015.

Eurokrem rolat

oie_2QTRLnMlPxG5

Sastojci :
Kora :
4 jajeta
100 g šećera
50 g brašna
50 g gustina

Fil :
100 g eurokrema
150 g višanja
1 puding od vanile
400 ml vode
8 kašika šećera

Preliv :
100 g čokolade
150 g mlevenog keksa

Priprema :
Belanca umutiti u čvrst sneg pa dodati 25 g šećera i utiti dok se šećer ne otopi.
Žumanca posebno umutite sa preostalim šećerom pa ih sjedinite sa belancima i lagano promešajte varjačom. Zatim dodati brašno i gustin pa promešati varjačom.
Sipajte smesu u pleh obložen papirom za pečenje i pecite koru na 200 stepeni C oko 15 minuta.
Premažite koru eurokremom.
Skuvajte višnje sa šećerom u 400 ml vode, pa u to dodajte puding. Kada se zgusne, skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.
Sipajte puding sa višnjama preko eurokrema, pa preko pospite keksom. Uviti u rolat.
Rolat prelijte otopljenom čokoladom i mlevenim keksom.

Nema komentara:

Objavi komentar