četvrtak, 10. ožujka 2016.

Voćna torta

Prava osvežavajuća voćna torta za vrele letnje dane.  Nepečena  i jako brzo napravljena biće pojedena istom brzinom i kojom ste je napravili. Ova voćna torta je podložna raznim izmenama što se tiče voća koje će te staviti tako da ovu tortu možete praviti na mnogo načina a ovo je jedan od njih.



Sastojci:
  • 1l slatke pavlake,
  • 5 malih, kiselih pavlaka,
  • 200 gr prah šećera
  • 4-5  paketa piškota,
  • 3 paketa smrznutih malina, jagoda ili voćni mix ( ako koristite sveže voće, jagode, 900 gr )
Priprema:
Umutiti slatku pavlaku pa joj dodati kiselu i šećer u prahu.
Sve mutiti u velikoj posudi jer je količina koja se dobije baš velika.
Umakati piškote samo sa jedne strane u mleko pa slagati uspravno u obruč ili veću šerpu.
Popuniti i dno sa piškotama pa naneti trećinu fila.
Na fil staviti trećinu smrznutog ili svežeg voća.
preko voća tanko premazati filom pa poslagati opet red piškota.
Tako ponoviti još dva puta.
Ostaviti malo fila da se premažu piškote odgore pa naslagati sveže voće, tako najlepše izgleda.
Voćnu tortu ostaviti u frižider do služenja pa skinuti obruč.
Ako pravite u šerpi, okrenite tortu na tacnu pre služenja pa onda naredjajte voće odgore.

Nema komentara:

Objavi komentar