četvrtak, 10. ožujka 2016.

Čokoladna torta

Ovo je recept za čokoladnu tortu koji sam dobila od zaove. Ovo je torta za ljubitelje crne čokolade. ovo je mera za veliku tortu jer ovakva vrsta torti se obično pravi za slavlja i praznicima, a vi možete mere korigovati.



Sastojci:
  • 21 jaje
  • 2 margarina
  • 400 gr šećera u prahu
  • 600 gr “Menaž” čokolade
  • 12 kašike šećera
  • 6 kašik1 brašna
Priprema:
Prvo se pravi fil od kojeg ćemo peći kore.
21 žumance ulipati sa 2 margarina i  šećerom u prahu. Otopiti čokoladu pa je dodati ovoj smesi pa sve izmiksirati.
7 belanaca ulupati sa 4 kašike šećera i toj smesi dodati 3 kašike fila pa izmešati pa dodati 2 kašike brašna i sve sjediniti.
Ovako uraditi i sa ostalim belancima.
Zagrejati rernu na 200 stepeni pa u tepsiju staviti papir za pečenje pa izliti smesu za koru i peći oko 20 minuta.
Ispeći sve tri kore pa ih ohladiti . Nafilovati sve tri koreprethodno napravljenim kremom i sa ostatkom namazati tortu okolo.
Čokoladnu tortu dekorišite šlagom ili po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar