Sastojci:
- 21 jaje
- 2 margarina
- 400 gr šećera u prahu
- 600 gr “Menaž” čokolade
- 12 kašike šećera
- 6 kašik1 brašna
Priprema:
Prvo se pravi fil od kojeg ćemo peći kore.
21 žumance ulipati sa 2 margarina i šećerom u prahu. Otopiti čokoladu pa je dodati ovoj smesi pa sve izmiksirati.
7 belanaca ulupati sa 4 kašike šećera i toj smesi dodati 3 kašike fila pa izmešati pa dodati 2 kašike brašna i sve sjediniti.
Ovako uraditi i sa ostalim belancima.
Zagrejati rernu na 200 stepeni pa u tepsiju staviti papir za pečenje pa izliti smesu za koru i peći oko 20 minuta.
Ispeći sve tri kore pa ih ohladiti . Nafilovati sve tri koreprethodno napravljenim kremom i sa ostatkom namazati tortu okolo.
Čokoladnu tortu dekorišite šlagom ili po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar