Testo:
- 10 gr svežeg kvasca ili 2, 5 gr suvog
- 150 ml vode
- 1/2 kašičice sećera
- prstohvat soli
- 1 kašika ulja
Nadev:
- 3 pune kašike domaćeg kečapa ( jače ukuvan paradajz ) ili samlevenog pelata, kečap nikako
- 200 gr svežih šampinjona
- 1 babura paprika
- ( osim ovog može da se stave kolutovi paradajza, krastavac, salata, kupus ) ne stavlja se šećerac ko drži dijetu ali šećerac je idealan za vegeterijansku picu
- biljni sir nikako jer je on sve sem sira
Priprema:
Umesiti testo od navedenih sastojaka, da bude malo mekše i staviti da nakisne.
Sve sastojke pomešati. Prvo kvasac pa sešećer i voda, promešati, dodati brašno so i ulje i umesiti.
Ostaviti da nakisne pola sata.
premesiti i razvući, prebaciti testo u tepsiju.
Premazati sa domaćim kečapom, narendati šampinjone i poslagati papriku.
Po želji staviti i drugo povrće.
Zagrejati dok to spremate rernu na 250 stepeni pa peći nekih 15 – 20 minuta zavisno od rerne.
Preliti možete opet paradajzom kada se ispeče.
Prijatnoooo.
Nema komentara:
Objavi komentar