Prvi deo sa keksom:
- 300 – 350 ml soka od narandže,
- 300 gr mlevenog keksa
- 250 gr margarina
- 250 gr šećera u prahu
Vanila deo:
- 750 ml mleka
- 3 pudinga od vanile
- 6 kašika šećera
- 250 gr margarina
- 200 gr šećera
Još:
- 400 gr piškota ( 2 dupla paketa )
- 24 bananice
- 300 ml mleka
- 4 – 5 banana
Priprema:
Pošto treba puding da se hladi prvo ćemo praviti vanila deo.
250 ml mleka, pudinge i šećer pomešati, a ostatak mleka ostaviti da provri.
Zakuvati i mešati dok se ne zgusne.
Zatim ostaviti da se ohladi.
Ulupati penasto margarin sa šećerom u prahu, pa mu dodavati ohladjen puding i miksirati.
Keks sloj – Ulupati margarin sa šećerom u prahu.
Pomešati keks prvo sa 300 ml soka, pa ako je potrebno dodati 50 ml soka. To sve zavisi koliko je keks suv.
Ulupanom margarinu dodati smesu od keksa i sve zajedno umutiti.
Podeliti piškote na dve jednake gomile.
Umočiti prvi deo piškota, kratko svaku u mleko i poslagati prvi sloj na tacnu.
Oblik izaberite sami, četvrtasto ili pravougaono, možda da vam orijentir bude 8 vodoravno jedna do druge i onda 3 uspravno.
Na prvi sloj piškota naneti sloj keksa.
Preko keksa poslagati sve bananice.
Preko bananica naneti pola vanila krema.
Drugi deo piškota, jednu po jednu namakati u preostalo mleko i slagati preko vanila krema.
Na piškote staviti drugi deo vanila krema, a preko iseckane banane.
Dekorišite po želji.
Torti je dovoljno sat vremena u frižideru da odstoji i da se posluži.
Prijatno.
Nema komentara:
Objavi komentar