petak, 11. ožujka 2016.

Torta sa bananicama i piškotama

Kako sam imala piškote i bananice tako sam i tražila neki jednostavan recept, za neku torticu koja će biti fina, mala i brzo pojedena, pa da ja mogu opet nešto da mućkam. Tako sam nekako skombinovala nekoliko recepata u jedan i dobila fotografiju ispod.



Prvi deo sa keksom:
  • 300 – 350 ml soka od narandže,
  • 300 gr mlevenog keksa
  • 250 gr margarina
  • 250 gr šećera u prahu
Vanila deo:
  • 750 ml mleka
  • 3 pudinga od vanile
  • 6 kašika šećera
  • 250 gr margarina
  • 200 gr šećera
Još:
  • 400 gr piškota ( 2 dupla paketa )
  • 24 bananice
  • 300 ml mleka
  • 4 – 5  banana
Priprema:
Pošto treba puding da se hladi prvo ćemo praviti vanila deo.
250 ml mleka, pudinge i šećer pomešati, a ostatak mleka ostaviti da provri.
Zakuvati i mešati dok se ne zgusne.
Zatim ostaviti da se ohladi.
Ulupati penasto margarin sa šećerom u prahu, pa mu dodavati ohladjen puding i miksirati.
Keks sloj – Ulupati margarin sa šećerom u prahu.
Pomešati keks prvo sa 300 ml soka, pa ako je potrebno dodati 50 ml soka. To sve zavisi koliko je keks suv.
Ulupanom margarinu dodati smesu od keksa i sve zajedno umutiti.
Podeliti piškote na dve jednake gomile.
Umočiti prvi deo piškota, kratko svaku u mleko i poslagati prvi  sloj na tacnu.
Oblik izaberite sami, četvrtasto ili pravougaono, možda da vam orijentir bude 8 vodoravno jedna do druge i onda 3 uspravno.
Na prvi sloj piškota naneti sloj keksa.
Preko keksa poslagati sve bananice.
Preko bananica naneti pola vanila krema.
Drugi deo piškota, jednu po jednu namakati u preostalo mleko i slagati preko  vanila krema.
Na piškote staviti drugi deo vanila krema, a preko iseckane banane.
Dekorišite po želji.
Torti je dovoljno sat vremena u frižideru da odstoji i da se posluži.
Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar