Sastojci:
- 1 kg pilećeg mesa po izboru
- 500 – 600 gr krompira
- 400 gr šampinjona
- 2 veće šargarepe
- 2 veće glavice crnog luka
- 100 ml ulja
- 200 – 250 ml vode
- 1 kašika suvog začina
- peršunov list ( i začini koje volite )
- 1 kašičica soli
Priprema:
Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Doks e rerna zagreva pripremimo posudu u kojoj ćemo sve peći.
Najbolje je ako imate glinenu posudu sa poklopcem, u njoj se svi ukusi pomešajui jelo je mnogo ukusnije.
Može da vam posluži i vatrostalna činija sa poklopcem, ali ako nemate ni to stavite aluminijumsku foliju umesto poklopca, dobro je zatvorite da nigde ne propušta.
Iseckati crni luk na kriške, dodati mu suvi začin i ulje, promešati pa staviti na dno posude.
Preko poslagati meso, očišćen i iseckan krompir i šargarepu i odgore “pobacati” šampinjone, cele. Baš koji je jako krupan presecite.
Vodi dodati so, biber, peršun, šta već stavljate i sve preliti.
Poklopiti i staviti u rernu na 2h.
Voda neće sva ispariti, sve ce se i skuvati i ispeći u isto vreme, a najvažnije biće mnogo ukusno.
Poslužite toplo uz salaticu.
Prijatno.
Nema komentara:
Objavi komentar