Sastojci:
- 350 gr mlevenog keksa
- 3 kašike kakaa ili 100 gr čokolade
- 100 gr suvog groždja (može i ne mora)
- 200 gr šećera u prahu
- oko 200 ml mleka
- 250 gr margarina
- 2 žumanca
- 150 gr šećera u prahu
- 100 gr kokosa
Priprema:
Keks, kakao (čokoladu), suvo groždje i šećer u prahu pomešati pa tome dodati oko 200 ml vrelog mleka, polako mešati i dodavati.
Margarin izmiksirati sa šećerom u prahu pa doadti žumnca i opet umutiti, zatim i kokos.
Razvući braon smesu pa na nju naneti belu. Sve zajedno urolati.
Ostaviti u frižider 2 – 3 sata, pa izvaditi, odmotati foliju u kojoj je rolat i ostaviti ga da se suši preko noži, a može se poslužiti i odmah. Ostavlja se da se suši da bi rolat bio čvršći pri sečenju.
Nema komentara:
Objavi komentar