četvrtak, 10. ožujka 2016.

Milka torta

Milka torta je sigurno jedna od najomiljenijih torti svima. Najčešće se priprema za rodjendane i svi je vole. Ovo je mera za jednu baš valiku tortu, vi mere možete korigovati kako vam odgovara. na primer da pravite koru od 5 jaja u kalupu 23cm prečnika.


Sastojci:

  • 21belance,
  • 21 kašika šećera,
  • 300 gr mlevenih lešnika, ili oraha
  • 1 kašika brašna
Krem:
  • 21 žumance,
  • 2 pudinga od vanile,
  • 6 kašika šećera,
  • 6 kašika brašna,
  • 1, 2 l mleka
  • 250 gr  margarina
  • 100 gr šlaga
  • 300 gr bele Milka čokolade
  • 300 gr mlečne Milka čokolade sa lešnicima
Još:
  • 50 gr čokolade za kuvanje
  • 50 gr bele čokolade za kuvanje
  • 0, 5dl ulja
Priprema:
Ullupati belanca sa šećerom i dodati lešnike i brašno, lagano promešati varjačom.
Praviti 3 kore. Peći na 180 stepeni, oko 20min. Mera je kalup 28cm prečnika.
Žumanca, puding, šećer i brašno izmutiti sa 2dl mleka i to ukuvati u 1l kipućeg mleka.
Skroz ohladiti.
Razbiti ohladjen fil mikserom.
Izraditi margarin i dodati filu.
Umutiti šlag i dodati ga prethodnom filu.
Podeliti na 2 dela i u jedan staviti 300 gr poluotopljene bele Milka čokolade,  a u drugi deo 300 gr poluotopljene Milka čokolade sa lešnikom.
Prvu koru nafilovati sa pola jednog i pola drugog fila pa staviti drugu koru, pa i na nju staviti pola jednog i pola drugog fila, pa poklopiti trećom korom.
Otopiti i tamnu i belu čokoladu za kuvanje sa uljem, pa sa belom na gornjoj kori napraviti tufne i onda sa tamnom čokoladom ići između i okolo tufni. Najbolje sa nečim poput džezve, pa da pustite da curi. Okolo možete posuti čokoladnim ljuspicama.
Milka torta neka vam odstoji 2h u frižideru pa možete da je poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar