subota, 5. ožujka 2016.

Krem supa sa peršunom

Ako želite neku supicu na brzinu, a imate samo malo sastojaka, uglavnom imamo peršun, bilo da je svež ili sušeni, uvek možete napraviti ovu. Veoma lako i jednostavno je prirpemite i uživajte.



Sastojci:
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika putera
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 400 ml mleka
  • 400 ml vode
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 veza peršunovog lista ( 2 kašike suvog peršuna )
  • suvi začin, so i biber
Priprema:
U šerpu staviti puter i ulje i kada se otopi i zagreje dodati sitno iseckan crni luk da se malo proprži.
Kada postane staklast i skoro upržen dodati brašno i mešati dok brašno ne postane svetlo žuto, pazite da ne zagori.
Zatim naliti mleko u mlazu i mešati, pa vodu, sve uz mešanje.
Dodati zatim peršun, kašiku suvog začina i malo bibera ( po ukusu )
Ostaviti da vri 2 – 3 minute pa skloniti sa vatre, probati i ako je potrebno dodati soli i bibera po ukusu.
Poslužiti toplo.
Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar