Sastojci:
- 2 kašike brašna
- 1 kašika putera
- 4 kašike maslinovog ulja
- 400 ml mleka
- 400 ml vode
- 1 glavica crnog luka
- 1 veza peršunovog lista ( 2 kašike suvog peršuna )
- suvi začin, so i biber
Priprema:
U šerpu staviti puter i ulje i kada se otopi i zagreje dodati sitno iseckan crni luk da se malo proprži.
Kada postane staklast i skoro upržen dodati brašno i mešati dok brašno ne postane svetlo žuto, pazite da ne zagori.
Zatim naliti mleko u mlazu i mešati, pa vodu, sve uz mešanje.
Dodati zatim peršun, kašiku suvog začina i malo bibera ( po ukusu )
Ostaviti da vri 2 – 3 minute pa skloniti sa vatre, probati i ako je potrebno dodati soli i bibera po ukusu.
Poslužiti toplo.
Prijatno.
Nema komentara:
Objavi komentar