Sastojci:
- 6 belanaca
- 100 gr šećera
- 130 gr mlevenih oraha
- 1 kašičica ekstrata od vanile
- 1/2 praška za pecivo
- 2 kašike brašna
Krem:
- 6 žumanaca
- 150 gr šećera
- 400 ml mleka
- 2 kašike gustina
- 1 kesica vanilin pudinga
- 200 gr margarina
Priprema:
Prvo ćemo uraditi krem.
Ulupati žumanca sa šećerom dok ne pobele.
Pomešati puding i gustin, pa dodati hladno mleko i izmešati žicom za mućenje da nema grudvica.
Tome dodati smesu od žumanaca, pa staviti na paru da se kuva.
Kada se zgusne skloniti sa vatre da se skroz ohladi.
Za koru ulupajte belanca sa šećerom u jak šne.
Pomešajte brašno, mlevene orahe i prašak za pecivo pa dodajte belancima i izmesajte varjačom, da belanca ne spadnu.
Na kraju dodajte ekstrat vanile.
Uzmite veliki pleh otprilike 30 x 35 cm i stavite papir za pečenje i izlijte smesu za koru pa stavite da se peče na 180 stepeni dok blago ne porumeni.
Ostavite da se ohladi pa koru presecite na tri jednaka dela po širini, da se dobiju tri kore ( trake). Odsecite i krajeve.
Sad se krem već ohladio pa ulupajte margarin i postepeno mu dodavajte ohladjen krem uz mućenje.
Trake nafilujte sa dobijenim kremom, po pola izmedju svake trake.
Odgore dekoracija po želji.
Ohladite u frižideru pa poslužite.
Nema komentara:
Objavi komentar