Donji sloj, svetli:
- 1 šolja margarina, , sobne temperature
- 1 šolja šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 šolje brašna
Karamel sloj:
- 2 šolje karamela
- 50ml slatke pavlake, ulupati
Čokoladni sloj:
- 2 šolje seckane mlečne čokolade
- 50ml slatke pavlake
Priprema:
Mutite margarin, šećer i vanilu. Može izgledati gusto al nastavite mućenje dodavajući brašno. Mutite srednjom brzinom.
U pleh stavite paprir za pečenje i pritisnite koru, ravnomernos vuda i izbockajte viljuškom. Pecite na 18o stepeni pola sata. Odvojite od ivica i ostavite da se u plehu ohladi.
Istopite karamele na laganoj vatri i dodajte slatku pavlaku pa prelijte preko kore i ostavite u frižider pola sata.
Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom, nemućenom
Isecite kolač na štanglice i umačite ga u čokoladu. Ako vam je pregusta dodajte malo margarina.
Možete da postavite štanglice na rešetku pa prelijete čokoladom.
Nema komentara:
Objavi komentar