Sastojci
- 500 gr brašna
- 160 gr šećera
- 2 jaja
- 100 gr masti
- 1 prašak za pecivo
- 500 ml mleka
- 4 kašike brašna
- 4 kašike šećera
- 200 gr prah šećera
- 250 gr margarina
- 100 gr čokolade za kuvanje , po želji ili šećer u prahu
Priprema:
Pomešati 500 gr brašna sa 160 gr šećera, jajima, masću i praškom za pecivo.
Biće čvrsto i gusto al treba tako, dobro rukama istrljati i na kraju izmesiti.
Ostaviti da odstoji sat vremena u frižideru.
Zatim podeliti testo na 4 jednaka dela.
Tako ispeći četiri tanke kore, na obrnutom plehu od rerne.
Biće hrskave, ali tako treba. Pazite, lomljive su.
Izmešati brašno i šećer sa malo hladnog mleka a ostatak staviti da provri pa zakuvati smesu i mešati dok se ne zgusne, zatim skinuti sa vatre i ostaviti da se skroz ohladi.
U ohladjen taj fil dodati izmiksiran margarin sa prah šećerom.
Nafilovati kore i namazati sa filom okolo pa otopiti čokoladu sa malo ulja i staviti preko glazuru, ako se odlučite za glazuru, ili samo posuti šećerom u prahu.
Ovaj kolač je najbolje da se služi sutradan da bi kore omekanile i pokupile vlagu iz fila.
Prijatno.
Nema komentara:
Objavi komentar