Sastojci:
- 1/2 kvasca – 20 gr
- 2 kašike šećera
- 1 šolja mleka
- 1 šolja ulja
- 2 jaja
- 1 vanilin šećer
- 3 kašike kakaoa
- 500 gr brašna
Sirup:
- 300 ml vode
- 300 gr šećera
Priprema:
Kvasac, šećer i mleko staviti da odradi.
Dodati ulje, jaja, vanilin šećer i onoliko brašna da se dobije glatka smesa, 500 gr otprilike, pa sve izmešati kašikom.
Biće prilično gusto ali ne prejako.
Podeliti na dva dela. Jedan ostaje žut a u drugi dodati kakao i opet mešati kašikom i onda umesiti.
U žuti deo dodati 2 kašike brašna pa i njega premesiti.
Svaki deo podeliti na 3 – 4 dela. Dole staviti žuti deo pa odgore braon, tako razvući u krug, iseći trouglove i praviti kifle.
Kifle slagati u pleh i kada poslažete tek tek onda uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Kifle peći 15 – 20 minuta. videćete po žutim, malo će porumeniti odgore.
Tada su gotove.
Išpinovati vodu i šećer, ne jako, pa u ubacivati kifle. Neka odstoje nekoliko sekudni, okrenuti, pa opet ostaviti da odstoje i redjati na tacnu.
Ja slažem nazad u tepsiju u kojoj su se pekle pa zalivam sa ostatkom sirupa i tako malo ostavim jednu stranu pa okrenem. Još su sočnije.
Nema komentara:
Objavi komentar