Sočni banana kruh
- SASTOJCI
- 25 g bijelog šećera
- 1 g mljevenog cimeta
- 85 g maslaca
- 300 g bijelog šećera
- 2 jaja
- 3 banane
- 225 g kiselog vrhnja
- 5 ml arome vanilije
- 2 g mljevenog cimeta
- 2 g soli
- 7 g sode bikarbone
- 280 g brašna za kolače
- 60 g sjeckanih oraha
PRIPREMA
- U maloj posudi pomiješajte bijeli šećer i cimet (1 g).
- Namaštene kalupe lagano pospite sa smjesom šećera i cimeta.
- U velikoj posudi mikserom izmiješajte omekšani maslac i šećer.
- Dodajte jaja, drobljene banane, kiselo vrhnje, aromu vanilije i cimet (2g) pa sve izmiksajte.
- Umiksajte sol, sodu bikarbonu i brašno. Na kraju umiješajte i nasjeckane orahe.
- Namastite 2 pravokutna kalupa za kruh (26cm x 11cm).
- Smjesu podijelite u 2 kalupa za kruh.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 150°C oko 30-40 minuta, a čačkalicom provjeravajte da li je tijesto pečeno.
- Ohlađeni kolač po želji pospite mljevenim orasima pa narežite na šnite i poslužite.
Nema komentara:
Objavi komentar