srijeda, 25. studenoga 2015.

Ekleri

Predivan kolač na vašem stolu. Ekleri će oduševiti bilo koga kome ekler iznesete kao desert. Bilo da je sa bananom ili ne on je jednostavno fantastičan.


Sastojci:
  • 1 šolja vode
  • 1 šolja ulja
  • brašno, oko 400gr
  • 3 jaja
Krem:
  • 1/2l mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 2 kesice šlaga
  • 100 gr čokolade za kuvanje
  • 4 kašike šećera
Priprema:
ekleri
Vodu i ulje staviti da provi pa skloniti sa vatre.
U to staviti brašno i mešati, treba da bude baš gusto. Kad se smesa prohladi i bude mlaka dodajte jaja pa sve mikserom umutite. Zagrejte rernu na 200 stepeni pa špricem u tepsiju istiskajte smesu. Ovako treba da igleda.


ekleri
Ne otvarajte rernu 15 minuta, da ne bi “spali”. Kada se ispeku ovako izgledaju.

U pola litre mleka zakuvati 2 pudinga od vanile i 4 kašike šećera pa ostaviti da se skroz ohladi. U hladno dodati kesicu izmiksiranog šlaga.

ekleri


Pečen ekler preseći na pola pa špricem napuniti kremom.





ekleri

Umutiti drugu kesicu šlaga pa špricem našarati preko krema.



ekleri


Poklopiti drugim delom biskvita pa otopiti čokoladu i isprskati odgore.

  


Nema komentara:

Objavi komentar