utorak, 24. studenoga 2015.

Posne oblatne

U toku posta svi bi se malo osladili, a šta napraviti? Evo jedne oblatne na primer, koje su takodje odlične kao sitni kolači na posnim slavama.


SASTOJCI
  • 600 gr šećer
  • 2 dl voda
  • 250 gr margarin
  • 300 gr mleveni keks posni
  • 3 kašika kakao posni
  • 2 kom vanilin šećer
  • 2 lista oblatne (presecite ih po pola)
PRIPREMA
  1. Šećer i vodu stavite da provri,neka vri par minuta.
  2. Sklonite sa vatre pa dodajte iseckan margarin i mešajte dok se ne rastopi.
  3. Dodajte sitno izlomljen keks,vanilin šećer i kakao i mešajte brzo da se masa sjedini.
  4. Na prvu oblatnu staviti trećinu fila pa drugu oblatnu i tako do kraja. na kraju stavite nešto teže odgore da se sve lepo zalepi.

Nema komentara:

Objavi komentar