Fina i kremasta poslastica u kojoj smo iskombinovali vazdušasti biskvit i dve vrste krema pa sve prelili čokoladom.
Za koru:
* 6 jaja
* 6 kašika šećera
* 1 kesica vanilin šećera
* 4 kašike brašna
* 2 kašike kakaa
* 100 gr mlevenih oraha
* 6 jaja
* 6 kašika šećera
* 1 kesica vanilin šećera
* 4 kašike brašna
* 2 kašike kakaa
* 100 gr mlevenih oraha
Za krem:
* 200 gr. krem sira
* 200 gr. šećera u prahu
* 2 vanilin šećera
* 10 gr instant ness kafe
* 50 ml vrele vode
* 500 ml šlaga
* 10 g želatina
* 200 gr. krem sira
* 200 gr. šećera u prahu
* 2 vanilin šećera
* 10 gr instant ness kafe
* 50 ml vrele vode
* 500 ml šlaga
* 10 g želatina
Priprema:
Umutite belanca, dodajući im šećer, dodajte žumanca, vanilin šećer, brašno i orahe i ispecite koru. Okrugli pleh, otprilike 20-25cm. Presecite ga na 2 dela.
U 50 ml vrele vode razmutiti instant kafu. U činiji pomešajte krem sir sa 100 g šećera u prahu i vanilom.
Posebno izmutite šlag sa preostalim prah šećerom. Želatin zagrejte sa malo vode da se rastopi, pa dodajte krem siru. Sjedinite šlag i krem sir pa odvojite 1/3. U 2/3 sipajte ness i dobro izmutite.
U kalup u kojem ste pekli koru stavite prvi deo kore, nanesite pola ness fila pa beli fil i odgore opet ness, poklopite drugom korom, odgore prelijte čokoladom ili dekorišite po želji. Kad se stegne izvadite iz kalupa.
U 50 ml vrele vode razmutiti instant kafu. U činiji pomešajte krem sir sa 100 g šećera u prahu i vanilom.
Posebno izmutite šlag sa preostalim prah šećerom. Želatin zagrejte sa malo vode da se rastopi, pa dodajte krem siru. Sjedinite šlag i krem sir pa odvojite 1/3. U 2/3 sipajte ness i dobro izmutite.
U kalup u kojem ste pekli koru stavite prvi deo kore, nanesite pola ness fila pa beli fil i odgore opet ness, poklopite drugom korom, odgore prelijte čokoladom ili dekorišite po želji. Kad se stegne izvadite iz kalupa.
Nema komentara:
Objavi komentar