petak, 20. studenoga 2015.

Monte kolač

Predivan kremast kolač, vanila krem, granče i jafa keks. Fantastični sastojci u monte kolaču.



Kora:
  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika oraha mlevenih
  • 1 kašika brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 2 kašike ulja
  • 1/2 praška za pecivo
Krem:
  • 750 ml mleka
  • 3 pudinga od vanile
  • 4 kašike šećera
  • 200 gr margarina
  • 50 gr šećera u prahu
Još:
200 gr jafa keksa
100 ml mleka
Granče:
  • 300 ml slatke pavlake
  • 200 gr čokolade
Priprema:
Ulupati belanca sa šećerom pa dodati žumanca, pa ulje.
Umešati orahe, brašno, kakao i prašak za pecivo.
U pleh veličine 25 x 25cm istresti smesu i staviti da se peče na 180 stepeni.
Ohladjen biskvit isprskati sa 50 ml mleka.
Pomešati puding, šećer i malo hladnog mleka a ostalo staviti da provri, pa zakuvati smesu.
Potpuno ohladiti, pa izmiksirati margarin sa šećerom u prahu pa mu uz mućenje dodavati puding i mutiti.
Staviti koru pa pola krema, jafa keks umocen u ostatak mleka pa odgore drugu polovinu krema.
Staviti slatku pavlaku da provri pa dodati istopljenu čokoladu i mesati dok se ne otopi.
Ostaviti da se prohladi 15 minuta pa preliti kolač i ostaviti da se skroz stegne.
Napomena. U dubokoj tepsiji pravite ovaj kolac jer se glazura razliva ali se posle stegne i sjajna je.

Nema komentara:

Objavi komentar