petak, 20. studenoga 2015.

Čokoladni kolač

Kad ne znate šta da napravite ili o čega, uvek se opredelite za čokoladu, sigurno nećete pogrešiti.


Sastojci:
  • 4 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika hladne vode
  • 5 kašika ulja
  • 5 kašika brašna
  • 2 kašike kakaoa
Krem:
  • 300 ml mleka
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike brašna
  • 50 gr čokolade
  • 50 gr margarina
Glazura:
  • 100 gr čokolade
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašika mleka
Priprema:
Ulupati belanca sa šećerom pa dodati vodu, žumanca pa ulje uz mućenje.
Na kraju dodati brašno, kakao i prašak z apecivo pa izmutiti žicom.
U pleh veličine 25 x 25 cm staviti papir za pečenje a rernu zagrejati na 180 stepeni.
Istresti smesu i staviti da se peče oko 20 minuta.
Pečen biskvot ohladiti i preseći na dva dela.
U malo mleka umutiti brašno i šećer a ostatak staviti da provri pa zakuvati uz mešanje.
Zgusnutu smesu skloniti sa vatre pa dodati čokoladi i mešati da se otopi, pa ostaviti da se ohladi.
Ulupati margarin pa mu dodavati ohladjen krem uz miksiranje.
Na koru naneti krem i poklopiti drugom korom.
Otopiti čokoladu sa mlekom i uljem pa preliti preko kolača.
Ostaviti da se stegne pa poslužiti.

Nema komentara:

Objavi komentar