četvrtak, 19. studenoga 2015.

Brze kiflice

Ove kiflice se prave od sastojaka koje već imate. Delimično su prhke, a u ustima se tope. Odlične su uz kafu ili čaj, a moja deca ih slistila, tako da su odlične i za decu.





Sastojci:
  • 250 gr margarina
  • 100 gr šećera
  • 550 gr brašna
  • 180 ml kisele pavlake ( 1 mala pavlaka )
  • 1 prašak za pecivo ( 10 gr )
  • 1 jaje
  • po želji punjenje, čvršći pekmez, eurokrem, orasi…
Priprema:
Margarin omekanite ili poluotopite, ali da nije vreo.
500 gr brašna, margarin, jaje, šećer, kiselu pavlaku i prašak za pecivo pomešajte pa umesite mekano testo.
Najbolje rukom, dok se svi sastojci ne sjedine ( slika)
Stavite najmanje 20 minuta da stoji u ffrižideru, a može i duže,  pa izvaditi i posuti brašnom sto pa razvuži u pravougaonik koji zatim isečete na manje pravougaonike ( 4 x 6 ), a možete i po želji.
Na svaki mali pravougaonik stavite punjenje ( slika )
Uvijte ( slika ) Kod krema prebacite testo, stisnite i uvijte ili naknadnos tisnite ivice.
Poslažite u pleh i stavite da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni.
Pecite 15 minuta, zavisno do rerne, ali bi tako trebalo.
Kiflice su i dalje mekane, ali tako treba, neka vas to ne brine, kada se ohlade neće biti gnjecave, iako vam sad deluju nepečene.
Pospite šećerom u prahu.





Nema komentara:

Objavi komentar