nedjelja, 6. ožujka 2016.

Pohovana pečena paprika punjena sirom

Ja kad ovo spremim kao prilog ništa više se ni ne pojede. Ovo je nama i prilog i glavno jelo, a i večera. Ukus je neponovljiv, uz pohovanu pečenu papriku ništa nam više ni ne treba!



Sastojci:
  • 10 pečenih paprika, po mogućstvu celih, da bi se sir lepo ” upakovao”
  • 10 parčadi sira trapista, ja ga isečem kao pločice pa uguram u papriku ( može da se koristi i feta, kao i sitni sir, šta imate time napunite )
  • 2 cela jaja
  • brašno i prezla
  • ulje za pečenje
  • so
Priprema:

Papriku ukoliko je sir neslan posolite, a ukoliko je slan probajte ga procenite da li treba da se paprika posoli.
Obacite sir u papriku i ako je potrebno možete i čačkalicom zatvoriti kraj paprike.
Uvaljati u brašno, pa u umućeno jaje i na kraju u prezlu.
Krajeve gde je paprika zatvorena posle prezle još jednom umočite u jaje pa u prezlu, da se dodatno fino zatvori is tavite das e peče u zagrejano ulje.
na jaču temperaturu, ali ne ni na najjaču.
Potrebno je samo da sir krene da se topi, a da se jaje okolo ispeče.
Kada porumeni sa obe strane gotovo je.
Služiti i toplo i hladno.
Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar