srijeda, 9. ožujka 2016.

Kesten pire torta

Danas smo pravili kesten pire tortu, i mogu vam reci, da ja koja nisam ljubitelj kestena, sam odusevljena ukusom ove torte.


     Sastojci:
  • 4 kašika šećer
  • 3 kašika brašno
  • 2 kašika kakao
  • 1 kom prašak za pecivo
  • 1 kom margarin
  • 250 gr kesten pire
  • 50 gr prah šećer
  • 500 ml slatka pavlaka
  • 100 gr čokolada
Priprema

  1. Ispeći jedan običan biskvit. Rernu ugrejati na 200 stepeni.
  1. Izmiksirati belanca,dodati šećer pa žumanca,na kraju umešati varjačom brašno,kako i prašak i pecivo.
  1. Izmiksirati margarin sa šećerom u prahu,dodati narendan kersten pire pa sve sjediniti. izmuksirati 3dl slatke pavlake i dodati smesi,izmečati pa dodati čokoladu,izrendanu ili izblendiranu, da se oseti al da ne bude jako krupna.
  1. Na kraju umutiti preostalu slatku pavlaku i time dekorisati tortu.

Ako ste pravili, pisite nam kako Vam se svidelo.

Nema komentara:

Objavi komentar