Sastojci za koru:
Za fil od pudinga:
Priprema:
Jaja odvojiti bjelanca izlupati u cvrst snijeg, dodati secer, jedan po jedan zumanjak. Prosijano brasno, skrobno brasno, naribanu koricu limuna, vanili secer, lagano dodati i sve zajedno lagano sjediniti. Tepsiju velicine 20X35 namazati sa maslacem i posuti brasnom te smjesu istresti i staviti peci na 180C. Mlijeko prokuhati, puding sjediniti sa secerom i par kasika mlijeka te ukuhati u mlijeko, skuhani puding pusti da se ohladi (pokrij sa prozirnom folijom da se ne uhvati kozica). U ohladeni puding dodati maslac i sve zajedno izraditi. Ohladeni kolac prerezati i namazati sa marmeladom od jagoda i na marmeladu namazati pola fila od vanilije. Kolac poklopi sa drugim dijelom tijesta i namazati sa ostatkom vanili fila. Stavi kolac u frizider da se hladi. Ociscene i oprane jagode rezi na pola i napravi crvenu zelatinu kako pise na uputstvu. Prohladeni kolac izvadi iz frizidera slozi jagode i prelij ih sa zelatinom. Snite sa jagodama pusti barem tri do 4 sata da se hlade. Snite mozete ukrasiti sa slagom po zelji.
Nema komentara:
Objavi komentar