Biskvit:
- 3 jaja
- 10 kašika šećera
- 13 kašika ulja
- 1dl mleka
- 16 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
Preliv:
- 1,5dl mleka
- 150gr čokolade za kuvanje
- 150gr margarina
- 150gr šećera
- 100gr kokosa
Priprema:
Ulupajte belanca pa dodavajte šećer, kašiku po kašiku. dodajte žumanca jedno po jedno uz mućenje. Dodajte mleko pa sjedinite. na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo. Smesu istresite u četvrtast pleh srednje veličine i pecite na 180 stepeni. Pečen biskvit ostavite da se malo prohladi pa tek onda secite. Nemojte vreo jer će se kruniti, bolje je kad malo se prohladi.
Spojite margarin i mleko i stavite da se lagano tope. Kad je margarin skoro otopljen dodajte čokoladu i šećer pa nastavite otapanje uz mešanje.
Kad se otopilo i provrilo, ostavite još 2-3 minute, pa skinite i prohladite. Ohladjene kockice uvaljajte u ovaj sirup pa u kokos.
Isecite okrajke pre sečenja kockica da bi vam sve bile lepe i jednake. Ne bacajte, umočite ih pa pojedite.
Spojite margarin i mleko i stavite da se lagano tope. Kad je margarin skoro otopljen dodajte čokoladu i šećer pa nastavite otapanje uz mešanje.
Kad se otopilo i provrilo, ostavite još 2-3 minute, pa skinite i prohladite. Ohladjene kockice uvaljajte u ovaj sirup pa u kokos.
Isecite okrajke pre sečenja kockica da bi vam sve bile lepe i jednake. Ne bacajte, umočite ih pa pojedite.
Nema komentara:
Objavi komentar