Sastojci
- Za biskvit
- 1 jaje
- 1 šalica 2 dl šećera
- 1 šalica 2 dl mljevenih oraha
- 1 šalica 2 dl mlijeka
- 1 šalica 2 dl glatkog brašna 550
- 1 dl ulja
- 1/2 vrečice praška za peciv
- Za kremu
- 2 pudinga Bourbon Vanilija premium – dolcela
- 6 žlice šećera
- 6 dl mlijeka
- 20 dag maslaca
- Za posipavanje
- naribana čokolada
Priprema
- 1. Pripremiti sve sastojke za tijesto: prvo dobro izmiješati jaja i šećer, zatim dodati ostale sastojke, pa sve dobro izraditi.
-
- 2. Smjesu izliti u namašteni lim veličine 35x20 cm i peči u pećnici na 180°C 30-35 minuta ovisno o debljini biskvita.
- 3. Još topli biskvit poškropiti sa rumom
- 4. Skuhati puding, mlijeko i šećer, zatim ohladiti te umiješati razrađeni maslac. Sve dobro izmiksati i sa tom kremom premazati biskvit u limu za pečenje. Kremuposipati naribanom čokoladom.
-
- Posluživanje:
Nakon što sam isrobala novi proizvod “Podravkinog” branda “dolcela”- puding Bourbon Vanilija premium, koristeći ga u pripremi ovog kolača, predlažem i svima vama, kojima se sviđa ovaj jednostavan kolač, da ga probate i na ovaj način...
Nema komentara:
Objavi komentar