nedjelja, 6. ožujka 2016.

Čudo od jednog jaja

Pravo čudo, slasno i lijepo. Brzo i jednostavno za napraviti. Svaki puta kad ga radim, podsjeti me na Samobor, odakle je "doletio" papirić sa receptom i gdje žive Sonja i Branko sa svojim ljubimcima – Zečom i Niki. Tako je bilo i danas...



Sastojci

  • Za biskvit
  • jaje
  • 1 šalica 2 dl šećera
  • 1 šalica 2 dl mljevenih oraha
  • 1 šalica 2 dl mlijeka
  • 1 šalica 2 dl glatkog brašna 550
  • 1 dl ulja
  • 1/2 vrečice praška za peciv

  • Za kremu
  • pudinga Bourbon Vanilija premium – dolcela
  • 6 žlice šećera
  • 6 dl mlijeka
  • 20 dag maslaca
    • Za posipavanje
    • naribana čokolada
    • Priprema

    • 1. Pripremiti sve sastojke za tijesto: prvo dobro izmiješati jaja i šećer, zatim dodati ostale sastojke, pa sve dobro izraditi.

    • 2. Smjesu izliti u namašteni lim veličine 35x20 cm i peči u pećnici na 180°C 30-35 minuta ovisno o debljini biskvita.
    •                                                                     
           

    • 3. Još topli biskvit poškropiti sa rumom 

    • 4. Skuhati puding, mlijeko i šećer, zatim ohladiti te umiješati razrađeni maslac. Sve dobro izmiksati i sa tom kremom premazati biskvit u limu za pečenje. Kremuposipati naribanom čokoladom. 
    •                                                              
    • Posluživanje:


    • Nakon što sam isrobala novi proizvod “Podravkinog” branda “dolcela”- puding Bourbon Vanilija premium, koristeći ga u pripremi ovog kolača, predlažem i svima vama, kojima se sviđa ovaj jednostavan kolač, da ga probate i na ovaj način...

Nema komentara:

Objavi komentar