nedjelja, 22. studenoga 2015.

Kinder oblatne

Kako imamo kinder tortu, kinder bajadere,  opet kinder bueno tortu tako imamo i kinder oblatne. Lake za  napraviti a svi će ih obožavati. Probajte. Vaša slavlje, Uskrs, Božić, krštenje ili slava biće bogatiji za jedan ovaj sitni kolač koji će se svima dopasti.



Tamna čokolada
  • 270 gr mleka u prahu
  • 100 ml vode
  • 50 gr kakao
  • 170 g šećera
  • 50 g mlevenih oraha
  • 120 g margarina
Bela čokolada
  • 270 gr mleka u prahu
  • 100 ml vode
  • 120 g margarina
  • 50 gr kokosa
  • 170 g šećera
  • 50 gr bele čokolade
Još:  3 lista oblatne

Priprema:
Da bi vam bilo lakše pomešajte  200ml vode i 340gr šećera pa stavite da provri. U to dodajte obe količine margarina, 240gr i mešajte dok se ne otopi.
U dve posude stavite 270gr mleka u prahu, kakao i orahe, a u drugu mleko u prahu, kokos i narendanu belu čokoladu.
Kad vam se šećer otopio sa margarinom, ostavite da kuva 5 minuta pa sklonite sa vatre i istresite pola mere u jednu a pola u drugu posudu i brzo mešajte, možete i mikserom. Bitno je da ako radite sami ne istresate u obe činije odjednom jer nećete stići da mešate, ako neko ima da vam pomogne onda istresajte, a ako ne, onda izmutite prvu smesu pa nalijte u drugu.
Uzmite listove oblatne pa ih presecite na pola.
Filujte ti sloja belog krema, i tri sloja tamnog krema.
Ostavite kinder oblatnu da odstoji 4h pa poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar