utorak, 24. studenoga 2015.

Čokoladni rolat

Jedan sjajan domaći recept za rolat bez rolanja, brz a veoma čokoladno ukusan. Svi će ga obožavati a vama ce biti idealno lako da ga napravite.


Sastojci:
Za testo:
  • 8 kašičica šećera
  • 8 kašičica brašna
  • 8 jaja
  • 2 kašičice pekmeza od kajsija
Za fil:
  • 250 gr  margarina
  • 200 gr  šećera u prahu
  • 100 gr. čokolade
  • 0, 5dl ruma ili ekstrata
Za glazuru:
  • 100 gr. čokolade
  • 3 kašičice vode
  • malo margarina ili ulja
Priprema:
Belanca umutiti u čvrst sneg dodajući kašičicu po kašičicu šećera. U žumanca dodati brašno, pripremljeni sneg i pekmez od kajsija, pa sve umutiti i ispeći.
Kad je pečeno iseći na kockice 1x1cm.
Pripremite fil tako što penasto umutite margarin i šećer, dodate, istopljenu čokoladu i rum.
Za glazuru promešate na laganoj vatri sve sastojke dok se ne rastope ili u mikrotalasnoj ili na pari. Kako zna i voli.
Isečene kockice pomešate sa filom, pa umotate u foliju i oblikujete po želji. Kad završite ostaviti preko noći u frižideru da se stegne, a onda ko­lač prelijete čokoladnom glazurom.

Nema komentara:

Objavi komentar